Каталог товарів
Вам передзвонити?

Як вибрати точкові світильники

  1. Особливості світильників та їх види
  2. Що слід врахувати при покупці
  3. Де встановлюють точкові світильники
  4. Купити точкові світильники

Сучасні освітлювальні прилади надають власникам квартир nf будинків можливість покращити дизайн кімнати за допомогою однієї деталі. Особливою популярністю користуються світильники точкові стельові.

tochechnie-svetilniki

Існує кілька видів пристроїв, який підбирають в залежності від ефекту, який потрібно зробити у кімнаті.

Особливості світильників та їх види

Точкові світильники мають маленький розмір, і легко монтуються в стіни, ніші, меблі, басейни та арочні проходи. Найчастіше їх встановлюють в стельові конструкції. Попередньо роблять в полотні кільце ущільнювача. Це збільшує міцність фіксації. Прилади дозволяють зробити рівномірне освітлення, виділити певну зону, акцентувати увагу на декорі. Вони розрізняються за формою, розміром, потужністю та конструкцією.

tochechnie-svetilniki-vstraivaemiy-i-nakladni

Залежно від типу установки, виділяють накладні та врізні світильники. У першому конструкція розташовується нижче рівня стелі, відокремлена платформою. Врізний світильник не виступає за рівень полотна і створює враження, ніби він в ньому втоплений. Їх застосовують для гіпсокартонних стель.

Якщо господар хоче міняти напрямок світла в залежності від бажання, він повинен зупинитися на приладах з поворотними механізмами. Вони мають рухому частину, що дозволяє крутитися навколо осі. Неповоротні моделі завжди направляють промінь в одну сторону. Даний недолік компенсують різноманітні форми приладів - пелюстки, кристали, краплі.

Що слід врахувати при покупці

Цікавлячись, як вибрати точковий світильник, потрібно врахувати розміри кімнати, в якому він буде встановлений, і бажане освітлення. При покупці варто звертати увагу на такі характеристики:

  • матеріал - скло, метал, пластик, кераміка;
  • використовувані джерела світла: рефлекторні, галогенові або світлодіодні лампи.

tochechnie-svetilniki-vidy
Галогенновую лампи швидко нагріваються, але споживають мало електроенергії. Лампи розжарювання мають великий розмір, але дають потужне штучне світло. Кращими вважаються прилади з led підсвічуванням. Він зручний для очей, створює приємну атмосферу і відтінок світла.

Микола Селезньов

Експерт Інтернет магазину «РЕС.юа»

Важливо розуміти:

Перед покупкою потрібно визначитися, яким джерелом світла буде світильник - основним або додатковим. Відштовхуючись від цього, слід вибирати силу світла приладу та кількість світильників. Вони повинні бути однакові за розміром і мати ідентичну кількість лампочок.

Точкові світильники - ідеальний варіант для багатоярусних стель. Вони привносять атмосферу таємничості та романтичності. Маленькі освітлювальні прилади виручать на кухні, якщо в ній не можна встановити спот. Для шаф існує окремий вид світильників, які монтуються в полки. Вони спрощують пошук одягу. Для ванній, коридоу та для туалетного столика ідеальні поворотні прилади, які полегшують гоління або нанесення макіяжу.

Точкові світильники купити недорого можна в інтернет-магазіні RES.UA. Приємні ціни, оперативність оформлення замовлення і швидка доставка зроблять покупку вдалою і вигідною.

Коментарі
Схожі статті
11.03.2019
Правильне освітлення для спальні
Правильне освітлення для спальні
Освітлення у спальні повинне створювати атмосферу комфорту і бути рівномірним, світла повинно вистачати. Тому слід визначитися не лише з базовим освітленням, а й продумати торшери, бра, на столику біля ліжка світильник...
19.07.2022
Що таке колірна температура світла та нюанси вибору температури ламп під свої потреби
Що таке колірна температура світла та нюанси вибору температури ламп під свої потреби
Декілька слушних порад про підбір освітлювального приладу в залежності від різних параметрів і з урахуванням температури. Майбутні покупці зможуть знайти тут всю корисну інформацію для себе та визначитися з типом приладу колірної температури..
20.07.2023
Точкові світильники: види  та монтаж
Точкові світильники: види та монтаж
Точкові світильники займають одне з перших місць на ринку світлової продукції. Вони якісно виконують свою роль на кухні, у ванній та у вітальні. Точкові світильники стали невід'ємною частиною майже кожного інтер'єру, вони здатні не тільки освітлювати..
21.07.2022
Як підключити галогенну лампу
Як підключити галогенну лампу
На ряду з світлодіодами, галогенні лампи повсякденно використовуються в побутових умовах як економічне і довговічне джерело світла. Аналогічно, як і світлодіодне освітлення, так і цей тип є двох номіналів напруги: 12 і 220 В. Особливості їх роботи і ..