Каталог товарів
Вам передзвонити?

Система електроопалення: основні поняття.

  1. Види електроопалення
  2. Як розрахувати потужність обігрівача для приміщення
  3. Приклад розрахунку потужності обігрівача
  4. Де придбати обігрівачі в Україні

Ціни на природний газ для населення України значно зростають з кожним роком. У зв'язку з цим багато власників будинків, які зараз опалюються газовими котлами, почали подумувати про те, чи не економніше чи перейти на електричне опалення, або використовувати таке паливо як вугілля.

Сказати про те, що електроопалення будинку зараз є одним з найбільш дешевих рішень опалення житла, мабуть буде не зовсім коректно. Але, в силу деяких труднощів, часто технічного характеру, влаштувати електроопалення будинку - найсприятливіший спосіб. В даний час на ринку є маса всіляких варіантів, що допомагають в організації електричного опалення. І у всіх цих варіантів є свої особливості.

Основні види електричного опалення

· Електричні котли з контуром опалення.

· Обігрівальні електричні конвектори.

· Інфрачервоні обігрівачі.

· Система електричної теплої підлоги.

· Тепловентилятори, електричні теплові гармати (завіси) і масляні радіатори (обігрівачі).

Відразу зазначимо, що майже всі електричні системи опалення вважаються дорогими у своїй експлуатації. Обумовлено це ціною електричної енергії. Але врахувавши поступові підвищення цін на газ, такі системи можуть бути економічними.


Микола Селезньов

Експерт Інтернет магазину «РЕС.юа»

Найекономнішим обігрівальним пристроєм є конвектор або інфрачервоний обігрівач, в якому є електронний терморегулятор. Коли нагрівання доходить потрібної температури, прилад відключається. Коли температура впала, він знову почне працювати. Економія електроенергії досягається за рахунок циклів включення та відключення (обігрівач не працюватиме 24/7).

Як розрахувати потужність обігрівача для приміщення

При приблизному підході до розрахунку потужності електроопалення, наприклад конвектором, як правило, оперують такими значеннями: 1 кВт теплової потужності на 10 м² (При висоті стелі не більше 2,5 м.). Тобто для приміщення в 45 м² буде достатньо конвекторів сумарна потужність яких становить 4,5 кВт. Але, слід зазначити, що для кожного обігрівального пристрою ці цифри будуть дещо різнитись.

Якщо ж мова йде про заміський будинок - повноцінної окремо стоячої житлової будівлі - більшість фірм, що встановлюють опалення, не рекомендують займатися «самодіяльністю», тому що при калькуляції врахувати треба, як мінімум:

· обсяг (висоту і площу) кожного приміщення будівлі;

· товщину стін і матеріал, з якого вони виготовлені;

· додатково утеплена стін;

· характеристику перекриттів;

· кількість вікон і їх розташування (сторін світу, сонячність);

· кількість поверхів,

· наявність-відсутність горищних приміщень і т.д.

До того ж, потрібно враховувати джерела надходження тепла: від працюючої техніки та приготування їжі до сонячної радіації і тепла від самої людини (до 100 Вт потужності).



Приклад розрахунку потужності обігрівача

Як приклад розглянемо приміщення площею 60м² і висотою 2,7 м з двома зовнішніми стінами. Для будинку, в якому:

· не виконувалося утеплення стін і не встановлювалися склопакети, орієнтовна потреба теплової потужності на 1м³ об'єму становить 41 Ватт. У нашому випадку обсяг всього приміщення становитиме: 60 х 2,7 = 162 м³. Необхідна теплова потужність для всього об'єму: 162 х 41 = 6642 Ватт, або 6,6 кВт.

· виконувалися роботи з утеплення сучасними методами і встановлені склопакети, орієнтовна потреба теплової потужності на 1 м³ обсягу становить 30 Ватт. У нашому випадку обсяг всього приміщення становитиме: 60 х 2,7 = 162 м³. Необхідна теплова потужність для всього об'єму: 162 х 30 = 4860 Ватт., Або 4,9 кВт.

Тобто ефективність і ціна системи електропалення напряму залежить від умов в яких вона експлуатуватиметься, адже саме умови задають кількість необхідних приладів. Також на ціну впливає, безпосередньо вибір приладів якими буде обігріватись будівля.

Надіємось, перечитавши цю статтю та орієнтуючись на наведених прикладах, кожен зможе, все підрахувати та вирішити для себе чи доцільно йому переходити на автономне електропалення свого житла. У разі якщо ви все ж зважилися, то наш інтернет-склад електрики допоможе вам у побудові системи електроопалення. У нас ви можете знайти широкий асортимент нагрівальних пристроїв, а у разі чого вас може проконсультувати наш менеджер. Бажаємо вам успіхів та вдалих вам покупок!

Де придбати обігрівачі в Україні

У нашому інтернет-магазині Ви маєте можливість придбати якісні обігрівачі за доступною ціною. Ми пропонуємо широкий асортимент обігрівачів різних типів та потужностей. Ми гарантуємо надійність та тривалий термін служби всіх наших товарів, а також оперативну доставку до будь-якого регіону України. Бажаємо вам успіхів та вдалих вам покупок!

Коментарі
Схожі статті
07.11.2018
Як обрати ПЗВ для бойлера
Як обрати ПЗВ для бойлера
При порушенні герметичності або перегорання нагрівача корпус апарату, водопровідні труби і кран виявляються під напругою, тому бойлер потребує додаткової установки ПЗВ, крім загального апарату, який підключається відразу після вступного автомата .....
24.01.2022
Яка повинна бути вологість повітря у квартирі
Яка повинна бути вологість повітря у квартирі
Наші міські квартири представляють для нас місце, де має бути максимально комфортно у всьому: і у спокійному стані, і при приготуванні їжі, під час сну і перебування в кімнаті. Вимоги до споживання в міру зволоженого повітря ....
27.07.2023
Вибір конвектора для будинку, офісу і дачі
Вибір конвектора для будинку, офісу і дачі
Настає час, коли штатного опалення в приміщенні не вистачає і є необхідність придбати додатково обігрівач. На сьогоднішній день, одним із популярних пристроїв є конвектор...