Каталог товарів
Вам передзвонити?

Розетки із захистом від дітей: корисні поради по електробезпеці в дитячій кімнаті

  1. Маленькі дослідники та електробезпека
  2. Дотримання правил – запорука щасливого дитинства
  3. Розетки із захистом від дітей – надійно, перевірено, безпечно
  4. Використання ПЗВ - ще один спосіб підвищення електробезпеки дитячої
  5. Де придбати розетки зі шторками в Україні

Дитяча кімната - це місце де найчастіше перебувае дитина, де вона починає вивчати навколишній світ та предмети поруч з нею. Кімната повинна бути не тільки функціональною, але і безпечною. Якщо в інших приміщеннях вона може знаходитися під наглядом дорослих, то ніхто не може передбачити, якщо дитя вночі прокинеться і захоче неодмінно пограти або піти в кімнату батьків. Звичайно, коли малюк зовсім маленький, то він майже постійно під наглядом старших.

Маленькі дослідники та електробезпека

Розетки із захистом від дітей

До питання безпеки, особливо електричної, дитячої потрібно відноситься максимально уважно. Наслідки вивчення розеток малюком можуть бути дуже трагічними: опіки, травматизм, інвалідність, а згодом покалічене життя.

Маленькі отвори так і ваблять щось туди засунути або розколупати. Крім того, часто можуть використовуватися декоративні іграшкові накладки з дитячою тематикою, які додатково привертають увагу маленького дослідника. Необхідно враховувати цей момент при виборі розеток із захистом від дітей.

Дотримання правил - запорука щасливого дитинства

Для максимального спокою батьків, необхідно дотримуватися не тільки правил ПУЕ, а й використовувати сучасні технологічні рішення: заглушки на розетки від дітей, кришки, шторки, не залишати електроприлади в дитячій без нагляду.

розетка з кришкою

  1. Безпечної напруги не існує. Це не означає, що дитина повинна грати тільки дерев'яними іграшками в порожній кімнаті. Деякі електронні гаджети мають зовсім невелику напруга (до 12 В) та не несуть небезпеки. До того ж, мережі 220 В, є небезпечними для життя при неправильному використанні.
  2. Ремонт проводки, заміну розеток і вимикачів по можливості слід доручити фахівцям. Це стосується не тільки кімнат, де знаходяться діти, а й будь-якого приміщення. Практикуючий електромонтер повинен мати мінімум третю групу з електробезпеки та може виконувати роботи з ремонту та монтажу. Якщо ж ви вирішили самі зробити заміну, тоді необхідно знеструмити приміщення, встановити видимий розрив ланцюга.
  3. Не допускається використання дефектних розеток, вилок з обвугленими контактами, лампочок сумнівної якості, електроприладів, в працездатності яких не впевнені.
  4. Для електробезпеки дітей, монтувати тільки захисні розетки та не залишати потужні прилади в кімнаті (праску, сушку, вентилятор).

Правила по суті прості та універсальні, але значно підвищують безпеку не тільки дітей, а й дорослих.

Розетки із захистом від дітей - надійно, перевірено, безпечно

Розетки із захисними шторками

Виробники навперебій пропонують свої технічні рішення які допоможуть батькам впевнитись, що їх чадо не суне тонку запчастину іграшки в мережу. Практичними і популярними є різні види розеток:

  • З шторками;
  • З поворотним механізмом;
  • З кришкою;
  • Заглушки.

Розетка з кришкою часто використовується у ванних та на кухнях для захисту від вологи і пилу, але вони також ефективно можуть бути використані і для дитячої кімнати.

розетка з поворотним механізмом

Розетка з шторками часто використовується не тільки в дитячих, але її доцільно використовувати у всіх приміщеннях. Суть роботи в тому, що шторка відкриється тільки якщо одночасно двома штирями вилки натиснути на неї. Тобто якщо дитина надумає увіткнути щось в один роз'єм, то нічого не станеться.

Поворотний механізм для дітей складний в розумінні. Для того, щоб приєднати пристрій до мережі, потрібно спочатку вставити вилку, провернути до зіставлення отворів механізму і розетки. Потім тільки вставити вилку до кінця.

Заглушки - бюджетний варіант для забезпечення електробезпеки. Виготовляються з твердої пластмаси і витягнути дитині її важко. Краще використовувати непримітні заглушки, щоб не привертати увагу.

заглушка для розетки

Використання ПЗВ - ще один спосіб підвищення електробезпеки дитячої

Микола Селезньов

Експерт Інтернет магазину «РЕС.юа»

Пристрій захисного відключення дозволяє вберегти людину від ураження струмом в результаті його витоку через пошкоджену ізоляцію, неякісні з'єднання або якщо людина доторкнеться до струмоведучих частин. Принцип роботи в тому, що він порівнює струм на вході і виході. Якщо 0, тоді режим роботи мережі нормальний, якщо є різниця, тоді йде витік і прилад спрацьовує через 25-40 мс. Цього часу достатньо, щоб не завдати серйозної шкоди людині. Монтується пристрій поряд з автоматами в розподільному щитку. Є моделі, які вбудовані вже безпосередньо в розетку.

Де придбати розетки із захистом в Україні

Широкий асортимент усіх видів розеток представлений в нашому магазині RES.UA. Ви зможете не тільки легко і швидко підібрати потрібне обладнання за допомогою зручних фільтрів по багатьох параметрах, але і проконсультуватися з фахівцями служби підтримки, які підкажуть оптимальне рішення згідно ваших технічних і цінових запитів. Доставка здійснюється службами перевезення, а оформлення замовлення займає не більше 1 дня.

Коментарі
Схожі статті
26.04.2016
Розташування розеток і вимикачів в квартирі
Розташування розеток і вимикачів в квартирі
Розміщення розеток і вимикачів в квартирі має відповідати стандартам, крім того потрібно забезпечити зручність для користувачів. Необхідно наперед прогнозувати і передбачати місця в стіні для електроприладів...
01.12.2021
Електробезпека у ванній кімнаті
Електробезпека у ванній кімнаті
У ванній кімнаті, особливу увагу варто приділити електробезпеці. Неправильний монтаж та встановлення електричних розеток, вимикачів, або світильників може призвести до незворотних наслідків. Тому, при монтажі електричного обладнання слід дотримуватис..
24.01.2022
Яка повинна бути вологість повітря у квартирі
Яка повинна бути вологість повітря у квартирі
Наші міські квартири представляють для нас місце, де має бути максимально комфортно у всьому: і у спокійному стані, і при приготуванні їжі, під час сну і перебування в кімнаті. Вимоги до споживання в міру зволоженого повітря ....
28.07.2023
Розетки у ванній кімнаті
Розетки у ванній кімнаті
У наш час наявність розеток у ванній кімнаті не вважається розкішшю, а всього лише необхідністю. Пральні машини, електробритви, водонагрівачі, деякі види душових кабін і ванн вимагають підключення до електрики. Через високу вологість у ванній кімнаті..
31.07.2023
Розетки та вимикачі: вибір по виробникам
Розетки та вимикачі: вибір по виробникам
Напевно, багато хто задаэться питанням про те, як же правильно обрати розетки та вимикачі, на що звернути увагу, а що має насторожити. Адже ні для кого не секрет, що неправильний вибір таких важливих приладів може не тільки зіпсувати інтер'єр, але та..