Каталог товарів
Вам передзвонити?

Чому саме світлодіодне вуличне освітлення

  1. Порівняння світловіддачі LED ламп та аналогів
  2. Великий потенціал для заощадження
  3. Природня для ока передача кольору
  4. Можливість спрямування світла
  5. Екологічна безпека
  6. Широке застосування
  7. Протиударність і термостійкість

Чи знали Ви, що ККД звичайної лампочки розжарювання складає близько 2%-5% (інші 95% йдуть на нагрів)? При такому показнику немає мови про ефективне використання електроенергії, чи не так?

Порівняємо світловіддачу трьох видів ламп - розжарювання, люмінесцентної та світлодіодної:

  • Світловіддача ламп розжарювання коливається у середньому від 10 до 20 Лм/Вт. Звичайна лампа на 100 Вт має світловий потік у 1300 Лм.
  • Світловіддача люмінесцентних ламп коливається у досить широкому діапазоні: від 60 до 120 Лм/Вт(компактні – від 50 до 80 Лм/Вт), в залежності від виробника.
  • Завдяки технологічним характеристикам світлодіодні лампи мають 120 -140 Лм/Вт. Таким чином, вуличний світлодіодний світильник має світловий потік у 7280 Лм при споживанні енергії всього в 60 Вт.

Микола Селезньов

Експерт інтернет магазину «РЕС.юа»

Зверніть увагу:

Високий рівень світловіддачі вуличного світлодіодного освітлення визначає доцільність використання світильників цього типу. Такий тип освітлення гарантує ефективне використання ресурсу електроенергії для виробництва безпосередньо світла – а не тепла, як у лампах розжарювання.

Вигідна тривалість терміну експлуатації  світлодіодних світильників обумовлена їх працездатністю, на яку не впливає кількість включень і виключень - у той час як на роботу люмінесцентної лампи або лампи розжарювання даний факт впливає безпосередньо: чим частіше ви вмикаєте та вимикаєте її, тим швидше вона перегорає. За час роботи однієї єдиної світлодіодної лампи нам довелося б замінити не один десяток ламп розжарювання або декілька люмінесцентних.


Великий потенціал для заощадження

Маючи значний потенціал енергозбереження, який досягається при застосуванні світлодіодних вуличних світильників, міста і селища заощаджують до 80% енергії в порівнянні зі стандартним освітленням. Тому вуличні світлодіодні світильники є майбутнім вуличного освітлення, дозволяючи знижувати затрати на обслуговування в рази.


Природня для ока передача кольору

Завдяки коефіцієнту передачі кольору (наближається до 1-максимуму), освітлені предмети мають такі ж кольори, як і при денному світлі, а не стають жовтуватими як при підсвітці звичайними лампами розжарювання, тому маємо більший рівень комфорту перебування в зоні їх використання в темний час доби.


Можливість спрямування світла

Основним пріоритетом при створенні правильного вуличного освітлення є забезпечення відповідного освітлення територій, яке відповідає всім вимогам, передбаченим законодавством. Перевагою сучасного світлодіодного вуличного освітлення, на відміну від звичайних ламп, є те, що його можна спрямувати саме на ті ділянки(об’єкти), що повинні бути освітлені.


Екологічна безпека

Так як світлодіоди не містять ртуті та скляної колби, світильник даного типу не має особливих вимог до умов використання та утилізації.


Широке застосування

 src=Окрім доріг різних категорій, світлодіодні світильники як рішення використовуються для освітлення різних типів територій: прибудинкові(дача, подвір’я), автостоянки і парки.  Для освітлення складських приміщень, торгових рядів та спортивних залів найкраще підійдуть світлодіодні світильники від виробника Промавтоматика Вінниця, які використовуються навіть для підсвічування пішохідних переходів у деяких містах України. Також важливим є той факт, що термін служби в такому випадку набагато триваліший: до 50 тис. годин.


Протиударність і термостійкість

     Міцнісні та протиударні властивості, якими володіє вуличний світильник на світлодіодах - додатковий і важливий аргумент на користь його використання. Він більш стійкий до вібрацій та різких коливань температури завдяки корпусу з алюмінію. Це дозволяє використовувати їх на виробництві, де наявний високий рівень вібрації або тряски та на рухомих об'єктах.

   Використання сучасного світлодіодного освітлення стає поширеною практикою, оскільки це найбільш ефективне і економне рішення з гарантією на довгі роки. Тепер можна з упевненістю стверджувати, що часи темних подвір’їв та перегорівших лампочок відходять у минуле.


Купити вуличні світильники від найкращих брендів можна у нашому інтернет-магазині. У каталозі товарів широкий вибір моделей за доступною ціною. Виникли проблеми при виборі світильника – зв'яжіться з нашими менеджерами, вони допоможуть підібрати саме те, що вам потрібно.

Коментарі
Схожі статті
11.01.2019
Вуличні світильники - типи, призначення, допомога при виборі
Вуличні світильники - типи, призначення, допомога при виборі
Залежно від площі, яку необхідно освітлювати, висоти конструкцій, питання як вибрати вуличні світильники, стає актуальним, тому що потрібно забезпечити оптимальне освітлення без перевитрат на експлуатацію та ремонт.....
28.07.2023
Переваги світлодіодних ламп
Переваги світлодіодних ламп
Світлодіодне освітлення, здобуло популярність серед простих споживачів нещодавно. Все частіше люди почали цікавитись цим інноваційним освітленням, але що ж призводить до виникнення такого бажання купити світлодіодні лампи.....