Каталог товарів
Вам передзвонити?

Реле напруги для квартири

  1. Навіщо потрібне встановлення РН
  2. Підключення реле напруги
  3. Як працює реле напруги
  4. Купити реле напруги

реле 163Для захисту електрообладнання використовуються різні пристрої. Одне з них - реле напруги для квартири, або РН. Це пристрій, який відключає електромережу при виході напруги мережі за задані параметри.

Навіщо потрібна установка РН

Більшість електроприладів здатні працювати тільки при певних параметрах мережі. Робота при підвищеній або зниженій напрузі призведе до виходу електрообладнання з ладу.

Для запобігання подібних ситуацій встановлюється РН. При підвищеній або зниженій напрузі воно відключає підключених до нього споживачів, запобігаючи аварійну ситуацію. При установці реле напруги 220В для квартири, його ціна набагато нижча за вартість електроапаратури, що знаходиться в будинку.

Порада! Замість підключення таких апаратів біля кожного електроприладу доцільно встановити один, у ввідному щитку.

Аналогічну захисну функцію виконує стабілізатор напруги. Але це досить дорогий прилад, який займає багато місця.

На відміну від нього, РН встановлюється у щитку на DIN-рейку, відразу після автоматичного вимикача та займає в ширину всього три модуля.

Підключення реле напруги

Для роботи РН необхідне приєднання нульового "N" і фазного "L" проводів. Їх підключення проводиться за маркуванням на корпусі приладу. Важливо не переплутати вхідний і вихідний фазні дроти.

Вбудоване реле відключає тільки фазний провід і його переріз повинен відповідати номінальному струму пристрою, а нульовий використовується тільки для роботи РН і його перетин може бути будь-яким.

Микола Селезньов

Експерт Інтернет магазину «РЕС.юа»

Важливо розуміти:

При підключенні замість нульового провідника заземлення прилад буде працювати некоректно. Можливі помилкові спрацьовування або навпаки, їх відсутність при аварійних ситуаціях.

Як працює реле напруги

реле 163

РН працює як вимикач. Електронна плата, встановлена всередині пристрою, постійно вимірює напругу мережі і порівнює його із заданим.

При виході його значення за задані параметри, схема дає команду вбудованому реле на відключення. Через 60 секунд реле перевіряє параметри мережі. Якщо вони в нормі, то РН подає напругу споживачам. При триваючої аварійної ситуації відлік часу до включення починається заново.

Як вибрати реле напруги в залежності від параметрів

реле напруги 60А digicopОсновним параметром при виборі пристрою є його номінальний струм. Він повинен бути не менше струму ввідного автоматичного вимикача.

Важлива також відповідність кількості фаз в приладі - трифазний пристрій в однофазній мережі працювати не буде, а однофазне в трифазній не забезпечить захист.

Купити реле напруги можна в інтернет-магазині RES.UA. Головний склад товару знаходяться в Вінниці, а доставка здійснюється самовивозом і транспортними компаніями. Склад-магазин є офіційним представником фірм, представлених на сайті. На весь товар є сертифікати якості.

Коментарі
Схожі статті
28.01.2016
4 методи захисту від перепадів напруги
4 методи захисту від перепадів напруги
Час від часу, у всіх траплялися скачки, перепади напруги в електромережі. Внаслідок цього, робота техніки у Вашому домі значно погіршується. Вирішити таку ситуацію можна використовуючи спеціальні пристрої які призначені стабілізувати напругу...
11.03.2022
Переваги використання реле напруги в будинку
Переваги використання реле напруги в будинку
Через перепади та нестабільність напруги в будинку можуть постраждати багато електроприладів які багато коштують: пральні машини, холодильники, електропечі, кондиціонери, комп'ютери та інші дорогі прилади...
04.07.2022
Що робити, якщо в мережі низька напруга
Що робити, якщо в мережі низька напруга
Низька напруга в мережі – найчастіша проблема в будинку. 160-180 вольт - цього недостатньо для більшості побутових приладів та ламп. Навіть найпростіші лампи розжарювання не загоряться при надто низькій напрузі, а лише «відмітять» нитку розжарювання ..