Каталог товарів
Вам передзвонити?

Який вибрати стабілізатор напруги: релейний чи тиристорний

  1. Релейний стабілізатор.
  2. Сімісторний або тиристорний стабілізатор.

Щоб вибрати правильний стабілізатор напруги для будинку, квартири, офісу чи підприємства, важливо не тільки визначити необхідну потужність, але й продумати безліч факторів та з'ясувати, який з них є найбільш значущим. Важливо знати, що чим більша потужність стабілізатора, тим більше приладів можна підключити до нього. Крім того, має значення вартість пристроїв, термін їхньої служби та безліч інших факторів. Всі ці атрибути залежать від того, який принцип роботи приладу. Ось чому багато хто задається питанням, який краще стабілізатор напруги - релейний або тиристорний.


Релейний стабілізатор

Через свою просту конструкцію релейний стабілізатор має низьку вартість і не вимагає обслуговування. Такий пристрій не створює багато шуму під час експлуатації, крім клацань під час спрацьовування. Стабілізатори такого роду невибагливі та зберігають свою працездатність у широкому діапазоні температур. Імовірність їх перегріву під час експлуатації дуже мала. Їх часто вибирають як розумний спосіб захисту від перепадів напруги побутових приладів у приватному будинку або квартирі. Але можливості використання даних пристроїв дуже обмежені їхніми недоліками. Сучасні електронні пристосування мають більш високі вимоги до якості напруги, ніж можуть дати стабілізатори цього типу.

Недоліки:

  • найменша точність порівняно з іншими – похибка сягає 20В;
  • невеликі номінали (рідко більше 12 кВт);
  • знос - його швидкість перебуває в прямій залежності від характеру живлення;
  • найгучніші - чути клацання, це звук замикання та розмикання контактів.

Переваги:

  • більш доступний у порівнянні з іншими видами;
  • швидкість регулювання;
  • невелика вага та компактність.


Сімісторний або тиристорний стабілізатор

Відрізняється високим показником швидкості та ефективністю, витримує великі потоки і має достатню стійкість до раптових навантажень. Напрацювання на відмову самих тиристорів набагато перевищує термін служби стабілізатора загалом.

Ці стабілізатори забезпечують плавне регулювання напруги та за принципом дії схожі на релейні пристрої. Основним елементом, який відрізняє їхню відмінність від всіх стабілізаторів, є наявність тиристорних ключів. Ці ключі є напівпровідниковими.

Недолік один - тиристорний стабілізатор дорожчий, ніж релейний.

Переваги:

  • швидкість дій;
  • відсутність механізму перемикання механічних складових, тому ці стабілізатори міцні та не потребують регулярного ремонту;
  • порівняно невеликі розміри;
  • досить тихі.

Як правило, для домашньої техніки та ПК підійде будь-який тип, і тиристорний, і релейний стабілізатор. Потужний пристрій має розширений функціонал і гарантує безпеку всім підключеним приладам.

Усі представлені у нашому інтернет-магазині RES.ua стабілізатори є пристроями нового покоління. Ми відібрали найвідоміші та якісні моделі, які відповідають цілій низці спеціалізованих та цінових вимог. Всі товари сертифіковані та забезпечені гарантією. Для постійних клієнтів та оптових покупців є спеціальні цінові пропозиції.

Правильний вибір стабілізатора гарантує цілодобове якісне електропостачання та захищає від поломок.

Коментарі
Схожі статті
06.07.2016
Основні правила по установці та експлуатації стабілізатора напруги
Основні правила по установці та експлуатації стабілізатора напруги
Якість напруги і струму в сучасних мережах, де підключено безліч споживачів, часто знижується. Для надійної і безпечної роботи доцільно використовувати стабілізатор для будинку...
10.03.2022
Як вибрати стабілізатор напруги: розрахунок потужності
Як вибрати стабілізатор напруги: розрахунок потужності
На що звертати увагу, вибираючи стабілізатор? Головний параметр - потужність пристрою, її легко можна розрахувати сумуючи потужність приладів, які підключені в мережу. Приблизні значення можна знайти в даній таблиці...
25.03.2022
Стабілізатор чи UPS
Стабілізатор чи UPS
У яких випадках використовуються стабілізатори напруги або ДБЖ (UPS). Розглянемо основні відмінності стабілізаторів від ДБЖ. Де варто використовувати той чи інший пристрій залежно від конкретних умов...