Каталог товарів
Вам передзвонити?

Яка повинна бути вологість повітря у квартирі

  1. Норми вологості повітря в житлових приміщеннях
  2. Гігрометр для контролю вологості у приміщенні (відео)
  3. Де купити гігрометри в Україні

Наші міські квартири представляють для нас місце, де має бути максимально комфортно у всьому: і у спокійному стані, і при приготуванні їжі, під час сну і перебування в кімнаті. Вимоги до споживання в міру зволоженого повітря диктує нам наше здоров'я.


Не варто забувати, що в повітрі квартири аналогічно вуличного, живе безліч бактерій і шкідливих мікроорганізмів. Ці невидимі оку «гості» різні за своїм ставленням до нас. Деякі зовсім не потрібні, щоб уникнути заподіяння шкоди організму, а без інших ми не зможемо дихати нормально і природно.


Норми вологості повітря в житлових приміщеннях

Існують певні норми для підтримки необхідного повітряного середовища. Вона не повинна опускатися нижче 30-40% і бути не вище 65%. При таких параметрах і дихається легше. Для різних кімнат не існує одного нормованого показника. У спальні повітря зволожується до своєї певної норми, в приміщенні санвузла він характерний.

Тип приміщення
Рекомендований показник вологості
 Їдальня
40-60%
Ванна, кухня
40-60%
Бібліотека, кабінет
30-40%
Спальня 
40-50%
Дитяча 
45-60%


Що нам допоможе

Для того, щоб підтримувати стандарт вологості, потрібен постійний контроль її співвідношення, іншими словами, треба чимось вимірювати вологість повітря. Не обов'язково для квартири купувати дорогий прилад - достатньо звичайного гігрометра з незначною часткою похибки у вимірі, яка становить 3-6%.

Таким приладом, вимірювачем вологості повітря навколо вас, є гігрометр, або термогігрометр, який поєднує в собі відразу дві функції: вимірювання відносної вологості і температури навколишнього нас повітря.

Купуючи термогігрометр, отримуєте масу можливостей управління якістю повітря. Вимірювання відбувається моментально, і ви завжди в курсі того, чим дихаєте.

Оптимальний варіант - це цифровий прилад, що має перевагу перед нецифровими аналогами.

Конструкція корпусу самого приладу розроблена так, що дозволяє розміщувати його як на горизонтальних, так і вертикальних поверхнях. Якщо за вікном літня спека і сухий вітер ганяє пил по дорозі, щоб уникнути сухості повітря будинку відразу подивіться на термогігрометр і при недостатніх показниках доповніть працюючого «помічника» у вигляді зволожувача повітря.


Микола Селезньов

Експерт інтернет магазину «РЕС.юа»

Зверніть увагу:

Вибираючи термометр гігрометр для будинку, рекомендується знати характеристики виробу

Параметри, на які слід звернути увагу при виборі

1. Робочий діапазон показань.

2. Ступінь точності.

3. Частота виміру.

4. Підтримка додаткових функціональних можливостей.

Купити термо-гігрометри в Україні

RES.UA займається успішним продажем гігрометрів різного виду і характеристик. На сайті нашого інтернет-магазину тільки оригінальна продукція, підтверджена відповідними документами.

Ціни на термогігрометри доступні кожному. Для додаткової інформації зв'яжіться з нашими менеджерами за телефонами, які вказані на сайті.

Коментарі
Схожі статті
17.07.2023
Розетки із захистом від дітей: корисні поради по електробезпеці в дитячій кімнаті
Розетки із захистом від дітей: корисні поради по електробезпеці в дитячій кімнаті
Розглянемо 4 простих правил електробезпеки в дитячій кімнаті: найголовніше - розетки в дитячій повинні бути надійно захищені. Існує декілька видів розеток із захистом від дітей...
09.01.2023
Система електроопалення: основні поняття.
Система електроопалення: основні поняття.
З кожним роком ціни на природний газ для населення України, значно зростають. У зв'язку з цим багато власників будинків, які зараз опалюються газовими котлами, почали подумувати про те, чи не економніше чи перейти на електричне опалення, або використ..
27.07.2023
Вибір конвектора для будинку, офісу і дачі
Вибір конвектора для будинку, офісу і дачі
Настає час, коли штатного опалення в приміщенні не вистачає і є необхідність придбати додатково обігрівач. На сьогоднішній день, одним із популярних пристроїв є конвектор...