Каталог товарів
Вам передзвонити?

Як вибрати лічильники електроенергії

  1. Однофазний або трифазний.
  2. Максимальний струм
  3. Однотарифний або багатотарифний
  4. Яким способом кріпити лічильник

Перед тим як купити лічильник для квартири, приватного будинку або дачі варто визначити який саме вид цього приладу для підрахунку електроенергії вам підійде. Рекомендуємо, найкраще, звернутися до професіоналів. Вони допоможуть зробити правильний вибір, виходячи з параметрів, при яких лічильник буде вести коректний підрахунок даних.


Якщо ви хочете зробити вибір самостійно, тоді необхідно розібрати такі пункти

1. Однофазний або трифазний. Фази лічильника поділяють відповідно до типу мережі живлення. Визначити тип ви можете, звернувши увагу на табло старого лічильника. Дані 220 V і 230 V означають, що вам підійде однофазний лічильник, якщо 220-380 V і 230-400 V - трифазний.

2. Максимальний струм. Його можна визначити величиною навантаження споживаної енергії. Що б дізнатися максимальне навантаження лічильника, необхідно визначити струм ввідного автоматичного вимикача. На ньому є дані до 40 А включно? Тоді можна зупинити свій вибір на приладі з струмом до 60 А. Якщо дані від 40 до 100 А - підійде прилад зі струмом до 100 А.

3. Однотарифний або багатотарифний. Ви можете вибрати для себе яким краще способом підраховувати витрати електроенергії. Тарифний лічильник розраховує за єдиним тарифом протягом доби. Багатотарифний (двохтарифний) являє собою схему споживання в залежності від часу доби (8: 00-23: 00), по якій оплачує кожен спожитий Квт/год., тим самим з 23:00 до 8:00 вже меншу вартість. Що б дізнатися розклад тарифів, потрібно зв'язатися з компанією з енергозбуту.

Підбивши підсумок, якщо ви платите за одним тарифом, тоді вам потрібен тарифний лічильник, якщо ж за двома або більше - багатотарифний.

4. Яким способом кріпити лічильник. Кріплення можна проводити декількома способами: на трьох гвинтах (звичайні щити) корпусів за типом S або Ш, у другому випадку на DIN-рейці (корпуси типу R або P).

5. Інші функції багатотарифних лічильників:

  • Дані мережі (висновок параметрів: струм, напруга, частота мережі в даний момент);
  • Висновок показників при відсутності напруги (можливість зняття показань при відключенні електроенергії);
  • Підсвічування індикаторного пристрою (якщо лічильник знаходиться в темному приміщенні).

Дуже важливо, що б установкою лічильника займався професіонал, який допускається для робіт даного роду, адже напруга може становити до 1000 В.

Микола Селезньов

Експерт інтернет магазину «РЕС.юа»

Зверніть увагу:

Дуже важливо, щоб установкою лічильника займався професіонал, що допускається для робіт даного роду, адже напруга може становити до 1000 В. 

Слід пам'ятати, що лічильник повинен стояти на обліку, фахівець повинен опломбувати пристрій. Також він знімає показання та дає дозвіл на використання лічильника. Після закінчення всіх цих процедур, лічильник вироблятиме розрахунки електроенергії відповідно до всіх стандартів.

Коментарі