Каталог товарів
Вам передзвонити?

Автоматичні вимикачі: конструкція, маркування, основні параметри та таблиці вибору автоматів

  1. Конструкція автоматичного вимикача
  2. Маркування автоматичних вимикачів
  3. Купити автоматичний вимикач в надійному магазині

Виникаючі перепади напруги в мережі через аварії, нерівномірні навантаження та перевантажень можуть завдавати значної матеріальної шкоди людям. Чого варто тільки перегорання холодильника, телевізора, бойлера та мікрохвильовки від стрибка напруги без належного захисту? А без цих речей життя сучасної людини важко уявити.

Для надійного захисту необхідно використовувати автоматичні вимикачі, які комутують аварійні режими мережі та короткі замикання обладнання.

однополюсний двополюсний триполюсний чотирьохполюсний

Автоматичний вимикач - прилад, який призначений для включення, відключення і перемикання частини електричної мережі та обладнання. Тільки його конструкція може комутувати короткі замикання, які завдають найбільшої шкоди.

Перш ніж здійснювати покупку необхідно вивчити технічні параметри і особливості кожної моделі, щоб не купити невиправдано дорогий апарат, з не відповідними показниками захисту або взагалі бракований товар.

 

Конструкція автоматичного вимикача

Незалежно від номіналу апарату, його конструкція майже однотипна (якщо не враховувати специфічне обладнання), де кожен елемент виконує свою функцію в певний момент.

розбір автоматичного вимикача
  1. Клема підключення ввідного кабелю;
  2. Отвір для виходу газів;
  3. Нерухомий силовий контакт;
  4. Рухомий силовий контакт;
  5. Дугогасильні камери;
  6. Електромагнітний розчіплювач (котушка з сердечником);
  7. Ручка управління;
  8. Тепловий розчіплювач (біметалічна пластина);
  9. Гвинт для регулювання теплового розчеплювача;
  10. Клема для підключення відходить кабелю;

Микола Селезньов

Експерт інтернет магазину «РЕС.юа»

Зверніть увагу:

Ремонт або заміна окремих елементів неможливо. Корпус герметично закритий. Порушення конструктивних складових тягне за собою небезпеку роботи апарату і наражає на ризик життя людей.

Мається на увазі робоча напруга, струм, типорозмір, струм короткого замикання. Виходячи з цих характеристик, здійснюється вибір необхідного обладнання, перетин провідників та допустиме навантаження. Ці величини стандартизовані і представлені в таблицях в різних виробників для зручності і однотипності.

таблиця автоматичних вимикачів

У таблиці наведено параметри автоматів, які використовуються в побутових умовах для трифазної і однофазної мережі і необхідний перетин кабелю в залежності від матеріалу токоведучої жили.

Маркування автоматичних вимикачів

Для не фахівця буквено-цифрова абревіатура на перший погляд може бути незрозуміла. Кожен символ позначає або характеристику, або конструктивні особливості апарату. Маркування наноситься на фасадну частину корпусу стійким покриттям або лазером, щоб воно з часом не стерлося, адже за зовнішнім виглядом автоматичного вимикача в одному типорозмірі складно визначити його струм.маркування автомату

Також кожен виробник маркує по-своєму обладнання, ці всі розгорнуті дані наведені у відповідних каталогах. Але основні характеристики, які впливають на вибір вказуються на видному місці.

  • Торгова марка і голограма, від якої залежить якість продукції, відповідність нормам і стандартам;
  • Назва;
  • Робоча напруга;
  • Струм;
  • Схема підключення;
  • Характеристика спрацьовування (буква - це час-струмовий характеристика, цифра - величина струму теплового розчеплювача в амперах);
  • ПКС - граничний струм короткого замикання.Вказує на максимальне значення струму кз, при якому контактів не зваряться і автомат спрацює.

 

Купити автоматичний вимикач в надійному магазині

Цей апарат захисту мережі і приміщення апріорі повинен бути надійним та з сертифікатами. Тільки спеціалізовані магазини, такі як res.ua, пропонують сертифіковану продукцію з належними гарантіями. Представлено понад 600 моделей від найменших до великих для захисту двигунів. Серед виробників фігурують IEK, VIKO, EATHON, ABB. Це говорить про те, як покупці довіряють, але і виробники знають, що наш магазин є надійним партнером. Якщо у вас виникають труднощі з вибором, у нас є служба підтримки які оперативно допоможуть з вирішенням питання.

Коментарі
Схожі статті
10.10.2012
Як вибрати автоматичні вимикачі
Як вибрати автоматичні вимикачі
Автоматичний вимикач - це пристрій, що забезпечує захист електропроводки і споживачів (електричних приладів) від коротких замикань і перевантаження електромережі...
15.03.2022
Вибір та встановлення електричного щитка в будинку (відео)
Вибір та встановлення електричного щитка в будинку (відео)
Потрібен щиток у квартиру або дім? Розглянемо важливі моменти для вибору електричного щитка, та рекомендації по монтажу (відео)..
04.07.2022
Що робити, якщо в мережі низька напруга
Що робити, якщо в мережі низька напруга
Низька напруга в мережі – найчастіша проблема в будинку. 160-180 вольт - цього недостатньо для більшості побутових приладів та ламп. Навіть найпростіші лампи розжарювання не загоряться при надто низькій напрузі, а лише «відмітять» нитку розжарювання ..