Каталог товарів
Вам передзвонити?

Стабілізатор чи UPS

  1. Що краще стабілізатор або ДБЖ.
  2. UPS або стабілізатор для холодильника та котла.

Перевантажена чи слабка, нестійка електромережа створює постійні проблеми з напругою. Стрибки призводять до швидкого виходу з ладу побутової, офісної техніки, приладів. Для вирішення проблеми використовується спеціальне обладнання – ДБЖ (джерело безперебійного живлення) та стабілізатор напруги, кожен з яких має свої відмінні риси та переваги.


Що краще стабілізатор або ДБЖ

Кожен із можливих варіантів – стабілізатори та безперебійники з різною потужністю – орієнтований на виконання певного завдання.



Призначення стабілізатора у захисті побутової та офісної техніки, комп'ютерів від перепадів напруги. Це гарантує стійкість роботи, забезпечує довгий термін служби та запобігає передчасному виходу техніки, обладнання з ладу, позбавляє непотрібних витрат на ремонт та покупку. Стабілізатор має обмеження напруги у звичайній мережі і може працювати в діапазоні від 80 до 320 вольт. Він не акумулює енергію та повністю відключається за відсутності електрики.
Джерело безперебійного живлення, або ДБЖ (UPS), здатне забезпечувати живлення приладів, які підключені, при повній відсутності електрики. Пристрій працює на акумуляторі, за рахунок якого здійснюється підтримка живленням. Стабілізація напруги йде в ДБЖ додатковою важливою функцією. Це робить пристрій універсальним та багатофункціональним, що приваблює багатьох споживачів.

Є 3 найбільш поширені види UPS:

  1. Offline. Зазвичай пристрій із малою потужністю. Здатне утримувати напругу протягом короткого часу для створення «подушки безпеки». Дає можливість закінчити роботу або вжити необхідних заходів.
  2. Line-interactive. Стабілізує напругу та забезпечує живленням при його відключенні. Характеризується вищим ступенем захисту в порівнянні з офлайновими варіантом.
  3. On-line. Має найбільшу потужність і здатний забезпечити електрикою прилади, обладнання та техніку протягом декількох годин при одночасному підключенні ряду пристроїв. У звичайному режимі виконує роль стабілізатора.

Микола Селезньов

Експерт інтернет магазину «РЕС.юа»

Важливо розуміти:

Прилад вибирається згідно з необхідними параметрами та сферою застосування

Немає необхідності для підтримки напруги в невеликому приватному будинку купувати надпотужний пристрій, коли можна обійтися бюджетним варіантом.

UPS або стабілізатор для холодильника та котла

Вибір конкретного пристрою для забезпечення надійного електроживлення залежить від багатьох факторів:

  • наскільки великі перепади напруги;
  • як часто і на скільки вимикається електрика;
  • потужність холодильника та котла окремо або з підключенням іншого обладнання та приладів.

Коли йдеться про тривалу відсутність електрики в зимовий період із створенням дискомфорту в будинку та проблем з опалювальною системою, то дилема стабілізатор або ДБЖ для котла вирішується сама собою. Надійну та гарантовану роботу може забезпечити тільки on-line безперебійник. Його висока вартість швидко окупиться за рахунок уникнення інших побічних проблем та поломок.

Для роботи холодильника достатньо використати стабілізатор потрібної потужності. Побутове застосування спрямоване на однофазні пристрої. Промислові холодильні установки потребують використання трифазних стабілізаторів.

Придбати UPS або стабілізатор за вигідною ціною можна у нашому інтернет-магазині електротоварів RES.ua. Ми працюємо безпосередньо з виробником та надаємо тільки оригінальні товари із сертифікатами відповідності. Кожен товар є оригінальним, поставляється в повному комплекті. Для оптових покупців, постійних клієнтів є особливі цінові пропозиції.

Коментарі
Схожі статті
28.01.2016
4 методи захисту від перепадів напруги
4 методи захисту від перепадів напруги
Час від часу, у всіх траплялися скачки, перепади напруги в електромережі. Внаслідок цього, робота техніки у Вашому домі значно погіршується. Вирішити таку ситуацію можна використовуючи спеціальні пристрої які призначені стабілізувати напругу...
29.03.2022
Який вибрати стабілізатор напруги: релейний чи тиристорний
Який вибрати стабілізатор напруги: релейний чи тиристорний
Стабілізатори напруги бувають різних типів, що відрізняються функціоналом, принципом роботи, сферою застосування. Одні з найпоширеніших типів - релейні та тиристорні стабілізатори. Розглянемо основні параметри, недоліки та переваги кожного з цих двох..
04.07.2022
Що робити, якщо в мережі низька напруга
Що робити, якщо в мережі низька напруга
Низька напруга в мережі – найчастіша проблема в будинку. 160-180 вольт - цього недостатньо для більшості побутових приладів та ламп. Навіть найпростіші лампи розжарювання не загоряться при надто низькій напрузі, а лише «відмітять» нитку розжарювання ..