Каталог товарів
Вам передзвонити?

Різниця між пристроєм захисного відключення та диференційним автоматом

  1. Пристрій захисного відключення (ПЗВ)
  2. Диференційні автоматичні вимикачі
На перший погляд ці два пристрої досить схожі, але все ж між ними є різниця, яку звичайний пересічний споживач не завжди знає. Слід зазначити, що ці два пристрої мають певні відмінності у функціональності.


Пристрій захисного відключення (ПЗВ)

Спершу розглянемо пристрій захисного відключення, цей прилад захищає від прямого та непрямого ураження людини електричним струмом. Шляхом порівняння вхідних та вихідних потенціалів напруги визначає чи присутній струм витоку, який може виникнути у разі пошкодження електропроводки. Якщо ж струм витоку присутній, пристрій захисного відключення, відключає напругу. Але слід зазначити, що пзв не захищає електропроводку та електрообладнання від коротких замикань та перевантажень.

Микола Селезньов

Експерт інтернет магазину «РЕС.юа»

Зверніть увагу:

Розрізняють електронні та електромеханічні узо. Електронні працюють від мережі. Електромеханічні можуть працювати без використання електричного струму, завдяки особливостям своєї будови вони більш надійні.

Диференційні автоматичні вимикачі

В свою чергу дифавтомат є більш функціональним пристроєм, адже він не лише захищає від ураження струмом, а й захищає нас від коротких замикань та перевантажень, так само, як і автоматичний вимикач. Нагадаємо що автомат (автоматичний вимикач) – це пристрій, що у разі коротких замикань та перевантажень в електричній мережі, відключає живлення.

Дифавтомати також роз’єднують електричне коло у разі перевищення певних порогів струмів. Якщо сказати простіше то дифавтомат, це пристрій, який поєднує в собі властивості автоматичного вимикача та ПЗВ в одному компактному корпусі.

Слід зазначити, що за рахунок такої функціональності дифавтомата, ціна його є звісно ж більшою ніж пзв. Але вагомим недоліком в роботі диференційного вимикача, є визначення причини його вимикання. Деякі компанії вже почали випускати дифавтомати з індикаторами. За допомогою таких інновацій можна визначити причину спрацювання, один індикатор дає сигнал при виявленні струмів витоку інший при перевантаженнях.


Сподіваємось ця стаття допоможе вам у виборі необхідного пристрою. За більш детальною інформацією ви маєте змогу звернутися до наших спеціалістів інтернет – складу електрики RES.UA.

Коментарі
Схожі статті
07.11.2018
Як обрати ПЗВ для бойлера
Як обрати ПЗВ для бойлера
При порушенні герметичності або перегорання нагрівача корпус апарату, водопровідні труби і кран виявляються під напругою, тому бойлер потребує додаткової установки ПЗВ, крім загального апарату, який підключається відразу після вступного автомата .....
14.05.2020
Пошук та усунення несправностей при спрацьовуванні ПЗВ
Пошук та усунення несправностей при спрацьовуванні ПЗВ
Для безпеки людей, що живуть в будинку і користуються електроприладами, в електричному щитку встановлюється пристрій захисного відключення, або ПЗВ..