Каталог товарів
Вам передзвонити?

Правильне освітлення для спальні

  1. Рекомендації по вибору освітлення
  2. Види освітлення в спальні
  3. Елементи декоративного освітлення

Створити правильну схему освітлення будь-якого приміщення - завдання не з легких. І для її вирішення необхідно врахувати величезну кількість чинників. Особливо це стосується спальні, місця для відпочинку, де можна розслабитися і відпочити. Тому освітлення тут повинне створювати атмосферу комфорту і бути рівномірним, світла повинно вистачати. Однак, воно ні в якому разі не повинно бути різким або занадто яскравим. Тому слід визначитися не лише з базовим освітленням, а й продумати торшери, бра, на столику біля ліжка світильник.


Рекомендації по вибору освітлення

Слід врахувати, що освітлення в спальні не повинно бути яскравим, тому необхідно орієнтуватися на такі параметри, як:

  • площа спальні;
  • наявність основного освітлення;
  • наявність освітлення поруч з ліжком;
  • підсвічування дзеркала;
  • підсвічування шафи;
  • наявність декоративного освітлення;
  • освітлення, як стиль інтер'єру;
  • тип використовуваних ламп.

Микола Селезньов

Експерт інтернет магазину «РЕС.юа»

Зверніть увагу:

Що стосується розмірів спальні, то у великій кімнаті доведеться докласти максимум зусиль, підбираючи предмети освітлення. Важливо висвітлити всі куточки кімнати, і для цього використовуються світильники в спальні. Правда і в маленькій спальні продумати освітлення теж не легко, оскільки світильники мають бути компактними та пропорційними розмірам кімнати.

 

Види освітлення в спальні

Доцільно відразу передбачити кілька варіантів світла в кімнаті. Головну роль слід відвести базовому освітленню, у вигляді люстри на стелі, а освітлення в спальні, фото допоможе вам визначитися з найбільш вдалим варіантом.

люстра

Крім цього, важливо передбачити освітлення в зоні біля ліжка, воно стане в нагоді для читання. Для цих цілей оптимальним варіантом будуть бра, компактні настільні світильники і торшери.

світильники поряд з ліжком

Також при наявності в спальні дзеркала, потрібно продумати освітлення і навколо нього, для того щоб зручніше було "себе приводити в порядок".

підсвічування дзеркала

Це ж стосується і великої шафи, в разі її наявності, для того щоб зручніше було знаходити потрібні речі, передбачити внутрішнє освітлення.
 

Елементи декоративного освітлення

Декоративному освітленню в спальні відводитися особлива роль, оскільки з його допомогою можна створити інтимну обстановку. Для цих цілей використовуються точкові світильники на стелі, підсвічування подіуму, свічки і нічники, завдяки всьому цьому світло виходить розсіяним і розслаблюючим.

точкові світильники

Також з функцією декоративного освітлення прекрасно справляється світлодіодна стрічка, яку можна закріпити, як на стелі і вийти освітлення стелі в спальні, так на стінах або навіть на меблях, адже вона абсолютно не гріється і не представляє ніякої небезпеки.

лед стрічка

У будь-якому випадку, крім декоративного освітлення базове має бути обов'язково передбачено. В Україні все для освітлення найкраще купувати в спеціалізованих компаніях з багаторічним стажем роботи. В інтернет магазині res.ua є великий вибір світильників різного призначення. Всі вироби є оригінальними, відповідають нормам, мають офіційну гарантію від виробника.


Коментарі
Схожі статті
21.07.2017
Раціональне освітлення на кухні: комфортно, красиво, довговічно
Раціональне освітлення на кухні: комфортно, красиво, довговічно
Топовим брендам з Кореї і Тайваню завжди було важко змагатися з китайськими виробниками. Настільки, що про смартфонах HTC вже майже ніхто не згадує, а LG все не може визначитися - скидати карти або потягнути на малих блайндах ще пару кіл. Samsung же ..
01.11.2021
Підключення світлодіодної стрічки самостійно, швидко, правильно
Підключення світлодіодної стрічки самостійно, швидко, правильно
Покрокова інструкція, зі схемами та ілюстраціями, по підключенню світлодіодних стрічок різних типів...
06.06.2016
Як обрати трекові світильники
Як обрати трекові світильники
Основним фактором, заради чого встановлюється трекові освітлення - акцентне світло, дізнайтесь основні критерії вибору ....
24.01.2022
Led люстра з пультом BIOM SML-R05-80 - розпаковка, огляд, підключення - нове відео на YouTube-каналі
Led люстра з пультом BIOM SML-R05-80 - розпаковка, огляд, підключення - нове відео на YouTube-каналі
Світлодіодна люстра BIOM SML-R05-80 з пультом управління - стане відмінною заміною звичайних світильників та люстр. Підійде для спальні або дитячої кімнати. Розглянемо в відео докладніше роботу та режими світильника..
19.07.2022
Що таке колірна температура світла та нюанси вибору температури ламп під свої потреби
Що таке колірна температура світла та нюанси вибору температури ламп під свої потреби
Декілька слушних порад про підбір освітлювального приладу в залежності від різних параметрів і з урахуванням температури. Майбутні покупці зможуть знайти тут всю корисну інформацію для себе та визначитися з типом приладу колірної температури..
20.07.2023
Точкові світильники: види  та монтаж
Точкові світильники: види та монтаж
Точкові світильники займають одне з перших місць на ринку світлової продукції. Вони якісно виконують свою роль на кухні, у ванній та у вітальні. Точкові світильники стали невід'ємною частиною майже кожного інтер'єру, вони здатні не тільки освітлювати..
27.07.2023
Світлодіодні лампи Е27 - популярний цоколь з перевагами LED освітлення
Світлодіодні лампи Е27 - популярний цоколь з перевагами LED освітлення
Інтернет-склад RES.UA пропонує більше 115 моделей лід ламп Е27 з різною потужністю і формою. Для вірного вибору лампочок потрібно звернути увагу на ряд параметрів, описаних у статті..
31.07.2023
Як вибрати точкові світильники
Як вибрати точкові світильники
Сучасні освітлювальні прилади надають власникам квартир і будинків можливість перетворити дизайн кімнати за допомогою однієї деталі. Особливою популярністю користуються світильники точкові..