Каталог товарів
Вам передзвонити?

Підключення світлодіодної стрічки самостійно, швидко, правильно

  1. Підключення блоку живлення до монохромної стрічки
  2. Підключення кольорової RGB-стрічки
  3. Де можна купити світлодіодну стрічку

Таке освітлення використовується повсюди: від прикраси кімнати до підсвічування автомобіля. LED стрічка є незамінним помічником для дизайнерів і архітекторів, дозволяє створювати унікальні композиції.

Світлодіодна led стрічка являє собою гнучку основу, на яку нанесені на однаковій відстані світлодіоди (монохромні або триколірні). Сполучені вони проводом.led стрічка з блоком живлення

Якщо підключити звичайну лампочку не складе проблем, то стрічку підключити на перший погляд складніше. Тут і блок живлення (12/220 V), різні способи підключення (паралельне або послідовне), типи (3528SMD, 5050SMD) та кількість світлодіодів на метр (30 LED, 60LED, 120LED). Є пило- та вологозахищені, а є для використання тільки в чистому приміщенні. Також необхідно враховувати час роботи протягом доби. Для ефективного відводу тепла краще використовувати алюмінієвий профіль.

Але не все так страшно. Використовуючи покрокову інструкцію, ви легко зможете самостійно оформити таке освітлення.

 

Підбір та підключення блоку живлення до монохромної стрічки

Потужність БЖ потрібно вибирати виходячи з довжини стрічок. Основна формула: Рб = Р*L*K, де Р - потужність стрічки на 1 м, L - її довжина, К - коефіцієнт запасу 1,25.

схема підключення led стрічки

За рекомендаціями виробників - не слід перевищувати допустимий розмір навантаження, максимальна довжина при послідовному підключенні не більше 5 м. В іншому випадку потрібно використовувати паралельне підключення.

Микола Селезньов

Експерт Інтернет магазину «РЕС.юа»

Зверніть увагу!

При підключенні світлодіодної стрічки ви знайдете два дроти різних кольорів як на виході блоку живлення, так і на самій стрічці. Це з метою врахувати полярність. Червоний провід є позитивним полюсом (+), а синій (або чорний) дріт - негативний полюс (-). При підключенні світлодіодної стрічки обов'язково зважте на цю полярність. Поєднуйте позитивний полюс з плюсом, і мінус з мінусом. У разі помилки світлодіодна стрічка не працюватиме.

Якщо необхідно підключити 2 стрічки, друга підключається окремим проводом. Сумарне навантаження паралельного підключення не повинна перевищувати потужність БЖ. Розглянемо як підключити стрічку до блоку живлення LB009. Модель може бути на 150W та 200W.

схема паралельного підключення

На блоці живлення є маркування контактів: V, V, V +, V, V, V-, заземлення, N, L (мережа 220 В).

Для підключення світлодіодної стрічки feron використовується провід DM111, який має червоний (позитивна полярність) і чорний (негативна) провідники. На стрічці позначаються полярності "+" і "-".

Послідовність:

підключення led стрічки фото інструкція

  1. Червоний провідник з'єднати з "+" стрічки і V + на клемній колодці БП;
  2. Чорний з'єднати з "-" і V-;
  3. З'єднати DM111 і роз'єм стрічки.
  4. Провід N (синій) і L (коричневий) підключити до мережі 220 В.

Драйвер LD50 ТМ FERON використовується для зміни яскравості або світлових ефектів монохромного стрічки.

 

Підключення кольорової RGB-стрічки

Наступна інструкція трохи складніше. Вона складається з більшої кількості комплектуючих:

  • драйвер, який прорахований по навантаженню;
  • контролер необхідної потужності;
  • підсилювач LD52;
  • шнур DM111 (ІР20) або DM112 (ІР 65) (для підключення драйвера, який не має конекторів.

Схема підключення кольорової стрічки з контролером представлена нижче:

схема підключення rgb led стрічки з контролером

Якщо потрібно включити більше однієї світлодіодної стрічки, знадобиться підсилювач. Нижче представлена схематична блок-схема. Потрібно дивитися на правильне підключення контактів, для коректної роботи системи. Також враховуйте сумарну довжину LED відрізків і потужність БП для оптимальної яскравості освітлення.

підключення rdb стрічок з підсилювачем

Виробники намагаються використовувати універсальну маркування контактів, проводів і обладнання для можливості комбінувати різні елементи від інших виробників. Нижче описана послідовність підключення, завдяки якій навіть неспеціаліст зможе правильно виконати цю роботу.

підключення led стрічки rgb інструкція фото

  1. Підключити DM111 до блоку живлення, дотримуючись відповідності контактів;
  2. Заживити БП від мережі синім (земля) і коричневим (фаза) проводами 220V / 50 Hz;
  3. З'єднати роз'єм DM111 і коннектор контролера;
  4. З'єднати "тата" і "маму": чотирьохконтактний коннектор і роз'єм стрічки.

Якщо лінія 5 м, тоді потрібно використовувати підсилювач LD52. У нього 3 точки з'єднання: з стрічкою, вхід і контакт для DM111.

Як видно, не такий страшний звір як його малюють. Поетапне виконання дозволить уникнути поломок.

Детальна інформація по підключенню та асортименту стрічок




Де можна купити світлодіодну стрічку

Великий асортимент комплектуючих та різних типів стрічок можна легко знайти за допомогою зручних фільтрів на сайті res.ua. Наші фахівці не тільки оперативно дадуть відповідь на всі питання, але зможуть проконсультувати як підключати таке освітлення, яке краще вибрати для ваших цілей. Серед виробників варто відзначити Feron і Lemanso, які представлені в нашому магазині різними модифікаціями.

Коментарі
Схожі статті
21.07.2017
Раціональне освітлення на кухні: комфортно, красиво, довговічно
Раціональне освітлення на кухні: комфортно, красиво, довговічно
Топовим брендам з Кореї і Тайваню завжди було важко змагатися з китайськими виробниками. Настільки, що про смартфонах HTC вже майже ніхто не згадує, а LG все не може визначитися - скидати карти або потягнути на малих блайндах ще пару кіл. Samsung же ..
02.09.2016
Як вибрати лампи світлодіодні
Як вибрати лампи світлодіодні
Технологія виготовлення лампочок розжарювання прослужила людям більше ста років. За характеристиками, від такої лампи тепла було більше, ніж світла. Через таку неекономічність все більше людей переходять на більш вигідне енергозберігаюче освітлення. ..
11.03.2019
Правильне освітлення для спальні
Правильне освітлення для спальні
Освітлення у спальні повинне створювати атмосферу комфорту і бути рівномірним, світла повинно вистачати. Тому слід визначитися не лише з базовим освітленням, а й продумати торшери, бра, на столику біля ліжка світильник...
19.07.2022
Що таке колірна температура світла та нюанси вибору температури ламп під свої потреби
Що таке колірна температура світла та нюанси вибору температури ламп під свої потреби
Декілька слушних порад про підбір освітлювального приладу в залежності від різних параметрів і з урахуванням температури. Майбутні покупці зможуть знайти тут всю корисну інформацію для себе та визначитися з типом приладу колірної температури..